El passat dijous 19 de maig va tenir lloc a Barcelona la primera mostra de glosa escolar del projecte educatiu Corrandescola. Linguamón – Casa de les Llengües i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha organitzat per primer cop aquesta trobada que, enguany, ha reunit a quatre escoles de diferents localitats de Catalunya: escola Dr. Ferrer, d’Artés; escola Puig d’Arques, de Cassà de la Selva; Col·legi Mare de Déu del Roser, de Sant Vicenç de Castellet, i escola Dr. Estalella de Graells, de Vilafranca del Penedès.
L’acte de la Corrandescola va tenir lloc al Centre Cívic Can Felipa, de Barcelona, i va estar conduït per Mateu Matas ‘Xurí’, Mireia Mena i Carles Belda, tres glosadors de renom de l’escena de la paraula improvisada catalana
A l’acte hi van participar 235 alumnes de cinquè i sisè de primària, que van mostrar el seu enginy i habilitat amb l’art de la paraula improvisada. Es van poder escoltar diferents tonades, com ara corrandes, garrotins, cançons de pandero i nyacres.
La Corrandescola és un projecte educatiu destinat a fomentar la revitalització de la cançó improvisada, i a millorar les capacitats de creació i expressió orals dels alumnes.
Des del 2007, Corrandescola impulsa i dóna suport a la glosa com a activitat comunicativa a l’escola, per la seva gran potencialitat en diverses àrees educatives com la llengua, la música, la dramatúrgia, el desenvolupament personal i com a mitjà d’integració social i convivència. Els nois i noies que han participat aquest any a la trobada han estat treballant durant tot l’any amb els mestres de llengua i música, les tonades, l’expressió oral i el joc de la improvisació.
Amb aquest acte, mostra de vitalitat, creativitat expressiva i dinamisme innovador de la llengua catalana, Linguamón celebra el 2011 L'any de la paraula viva, amb motiu del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.
dijous, 26 de maig del 2011
Subscriure's a:
Missatges (Atom)