El passat dijous 19 de maig va tenir lloc a Barcelona la primera mostra de glosa escolar del projecte educatiu Corrandescola. Linguamón – Casa de les Llengües i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha organitzat per primer cop aquesta trobada que, enguany, ha reunit a quatre escoles de diferents localitats de Catalunya: escola Dr. Ferrer, d’Artés; escola Puig d’Arques, de Cassà de la Selva; Col·legi Mare de Déu del Roser, de Sant Vicenç de Castellet, i escola Dr. Estalella de Graells, de Vilafranca del Penedès.
L’acte de la Corrandescola va tenir lloc al Centre Cívic Can Felipa, de Barcelona, i va estar conduït per Mateu Matas ‘Xurí’, Mireia Mena i Carles Belda, tres glosadors de renom de l’escena de la paraula improvisada catalana
A l’acte hi van participar 235 alumnes de cinquè i sisè de primària, que van mostrar el seu enginy i habilitat amb l’art de la paraula improvisada. Es van poder escoltar diferents tonades, com ara corrandes, garrotins, cançons de pandero i nyacres.
La Corrandescola és un projecte educatiu destinat a fomentar la revitalització de la cançó improvisada, i a millorar les capacitats de creació i expressió orals dels alumnes.
Des del 2007, Corrandescola impulsa i dóna suport a la glosa com a activitat comunicativa a l’escola, per la seva gran potencialitat en diverses àrees educatives com la llengua, la música, la dramatúrgia, el desenvolupament personal i com a mitjà d’integració social i convivència. Els nois i noies que han participat aquest any a la trobada han estat treballant durant tot l’any amb els mestres de llengua i música, les tonades, l’expressió oral i el joc de la improvisació.
Amb aquest acte, mostra de vitalitat, creativitat expressiva i dinamisme innovador de la llengua catalana, Linguamón celebra el 2011 L'any de la paraula viva, amb motiu del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada